Dysmorphic

Kolme kehoaVaahtomuoviaMikrofoni. Dysmorphic on tumma ja toiveikas esitys kehonkuvan häiriöistä. Se vyöryttää näyttämölle absurdin mielikuvituksellisia, mutta raadollisen todellisia näkymiä vääristyneistä mielenmaisemista. Miltä tuntuu elää oman kuvitellun hirviömäisyyden varjossa? Voiko sitä oppia rakastamaan? Tai saako sen jotenkin hengiltä.

Esityksen lähtökohtana on dysmorfinen ruumiinkuvan häiriö, jossa ihminen näkee jonkin osan kehostaan epämuotoisena, vastenmielisenä tai jopa hirviömäisenä. Esitys rakentuu nukketeatterista, tanssista ja elävästä musiikista. Vaahtomuovi muovaa esiintyjien ääriviivat uudelleen ja siinä konkretisoituu ihmisen vääristyneet katseet. Dysmorphic on tanssillinen fyysisen teatterin esitys, jossa on vaikutteita naamioteatterista sekä butoh’sta. Elävä sävelletty musiikki syntyy ihmiskehoista, laulu- ja äänenkäyttötekniikoista sekä kehollisista rytmeistä.

Dysmorphic tuo näkyville kehonkuvan häiriöistä kärsivien kamppailun, jotta sen tuottama häpeä vähenisi ja tietoisuus siitä kasvaisi. Kaunis on maailma, jossa vääristyneet katseet kirkastuvat ja kehopositiivisuus kukoistaa. Sen myötä myös erilaisuutta on helpompi arvostaa. Kaiken yllä syliinsä sulkeva, pimeyden valaiseva suunnattoman suuri sydän.

 

Käsikirjoitus ja konsepti: Erika Malkki
Dramatisointi ja liikkeen dramaturgia: työryhmä
Ohjaus: Maija Westerholm ja työryhmä
Esiintyjät: Tashi Iwaoka, Aino Lehtovaara ja Erika Malkki
Äänisuunnittelu ja sävellys: Aino Lehtovaara
Pukusuunnittelu: Amita Kilumanga ja työryhmä
Nukenrakennus: Amita Kilumanga ja Erika Malkki
Valosuunnittelu: Magnús Sigurðarson
Lavasterakennus: Erika Malkki, Heikki Pullo, Eikka Alatalo
Rakentamisen assistentit: Tarja Suominen, Saara Siirtola, Hanne Lammi, Henna Lammi ja Eveliina Mäkitalo
Graafinen suunnittelu ja valokuvat: Jussi Virkkumaa
Tuotanto: Työryhmä, Aurinkobaletti ja Aura of Puppets

Suositusikäraja: 14+
Kieli: Sanaton
Kesto: n. 1h

Ensi-ilta 22.9.2022

 

 

kuvakollaasi: hyppäävä nainen ja piirros anatomisesta sydämestä

Kuvat: Jussi Virkkumaa